Lillieskölds Snickeri

Från hantverk till maskinell tillverkning

Vi är ett genuint finsnickeri med mångårig erfarenhet inom branschen.
Vi lägger stor vikt på noggrannhet och professionalitet i vårt arbete.

Själva hantverket är en prioritet för oss i alla sammanhang, vare sig projekten genomförs med hjälp av modern teknologi eller inte. En hantverkares affirmerande känsla för arbetet och materialet är devisen framför andra.

Lillieskölds Snickeri startades 2003 av finsnickare Viktor Lilliesköld. Sedan 2021 har företaget sin verksamhet på Gotland.

Foto
Viktor Lilliesköld

Viktor är utbildad möbelsnickare. Han föddes 1975 och växte upp i Lärbro på norra Gotland under 1970- och 80-talen. I unga år var han bosatt på Nya Zeeland där han bland annat arbetade som gårdskarl på olika lantbruks- och fruktgårdar. Mötet med det nyzeeländska samhället, blandningen av en lågmäld ”nybyggaranda” och en uttrycksfull maorikultur, kom att påverka honom starkt. Att högt värdera arbete, familj och traditioner med både sunt förnuft och stort hjärta är något som än idag utgör hans ledord i livet.

I slutet på 1980-talet bosatte sig Viktor i Västsverige. Under åren fram till 2021 var Skaraborgskommunerna Karlsborg och Lidköping hans hemorter tillika arbetsplatser.

Foto
Viktor Lilliesköld med familj

Viktor är sedan 2014 gift med Camilla och har två barn vid namn Tyra och Freja. Familjen är idag bosatt på Östergarn på östra Gotland där de har tagit över en äldre vingård nära fiskeläget Herrvik och på hobbybasis framställer både rött och vitt vin på gotländska druvor.

Investering

Hösten 2018 påbörjade vi vår stora investering i form av ett maskininköp. För att bättre kunna möta marknadens behov samt effektivisera vår verksamhet har vi utökat vår maskinpark med en 5-axlig CNC-robot för trä- och aluminiumbearbetning – en SCM Morbidelli M100.

Foto

För att kunna genomföra denna investering sökte vi EU-stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling , som vi, till vår stora glädje, blev beviljade!

Trappor

Vi designar, tillverkar och monterar trappor i alla slags former och material. Till vår hjälp har vi ett modernt trappritningsprogram som vi gör alla modeller i – från skiss till färdig planritning.

Tillsammans med våra kunder kan vi ta fram en helt unik trappa i exakt rätt mått med önskat material.

Galleri

Bild
Bild
Kundmöte

Kontakta oss som potentiell kund och boka ett kostnadsfritt möte. Vi tar med oss vårt trappritningsprogram och går igenom hur Du vill att just Din trappa skall se ut – träslag, spaljé, handledare, eventuell belysning och specifika detaljer. Vi hjälper gärna till att guida Dig igenom trappdjungeln och diskuterar för- och nackdelar med de olika valen. Vi mäter på plats och återkommer inom några dagar med prisförslag – givetvis helt utan några förpliktelser. Vi ombesörjer montering (mot löpande timdebitering), för allra bästa resultat – såvida Du inte önskar något annat.

Kontakt

Inredningar

Vi designar, tillverkar och installerar inredningar till alla slags utrymmen. Kompletta kök, köksluckor, vardagsrums- och sovrumsinteriörer, hemmabiosalonger, klädgarderober, bastur etc.

Kom med förslag så vi hjälper Dig att förverkliga Din dröm om ett nydesignat hem med såväl moderna som traditionella inslag i fokus.

Galleri

Bild
Bild

Skärbrädor

Vi tillverkar exklusiva skärbrädor på beställning, i önskade mått och material. Har Du en egen idé om hur just Din skärbräda ska se ut? Endast fantasin sätter gränser!

Skärbrädorna kan t.ex. vara i ett enda stort stycke eller stavlimmade. Du kan få dem i ek, bok eller annat önskat träslag. Till ytbehandlingen använder vi hårdvaxolja.

Alla skärbrädor är prydda med vårt eget kvalitetsemblem.

Galleri

Bild
Bild

Vitsord

Tack för Ert förtroende!

Foto
Marika Gardarfve
Butiksföreståndare, Katthammarsvik

”Viktor är pålitlig, seriös, lyhörd och ger bra tips. Vi är otroligt nöjda med vår nya trappa och kan verkligen rekommendera Lillieskölds Snickeri.”

Foto
Per Morberg
Skådespelare och kock, Sparreholm

”Jag har finfina erfarenheter av Lillieskölds Snickeri och Viktor personligen, varför jag rekommenderar honom å det varmaste!”

Foto
Jonas Götesjö
Lantbrukare, Örslösa

”Vi fick ett mycket vackert kök med hög kvalitet både i detaljer och materialval. Viktor var engagerad och kom med bra råd och idéer!”

Foto
Niklas Andersson
Lantbrukare, Habo

”Lillieskölds Snickeri har hjälpt oss med flera projekt och jag och min fru är mycket nöjda.
Förra året tillverkade Viktor en furutrappa till vårt nybyggda hus, som vi är supernöjda med!”

Foto
Lars-Göran Warmark
Utvecklingsingenjör, Tun

”Viktor är både en social och yrkesskicklig person, som ser varje uppdrag som en utmaning. Han har mycket goda egenskaper, utmanar sig själv genom att ’optimera sin tillverkningsprocess för att kvalitetssäkra och samtidigt vinna tid’. Dessutom är han bra på att tänka utanför boxen när problem uppstår. Viktor har varit min mentor genom åren när jag gjort egna arbeten på vårt hus och uterum, och även varit min livlina när jag kört fast. Vi har också anlitat honom för tillverkning av matbord till uterummet, vitrinskåp till matsalen, köksskåp m.m. Dessa möbler brukar min fru och jag stolt visa för våra vänner och bekanta när de kommer på besök. Under c:a 10 års tid har jag kunnat följa Viktors yrkesskicklighet på nära håll och jag ger honom mina allra bästa rekommendationer!”

Foto
Heidi Lofthus
Kommunikationskonsult, Visby

”Viktor ger ett vänskapligt och förtroendeingivande första intryck och håller i detta från början till slut. Med regelbundna uppdateringar om hur bygget går, samtidigt som han själv frågade oss – utan att själv anta – hur vi ville ha vissa detaljer, gjorde att vi hela tiden kände oss delaktiga och i kontroll över slutresultatet. Vi är också extremt glada över att allt hållit den tidsram som sagts från början, positivt ’överraskade’ över hur allt, utan undantag, skickats, levererats och installerats på precis de tider som utlovats, från offert och ritningar tills vår trappa stod helt färdig. Vårt hus är gammalt, snett och vint. Den väl investerade nuduktionen med noga mätningar gav verkligen resultat då själva installeringen gick smidigt trots utmanande förutsättningar. Vi kan varmt rekommendera Viktor och hans hantverk.”