Historik

Från Tådene till Östergarn

Foto
Hantverk

Lillieskölds Snickeri startades 2003 av finsnickare Viktor Lilliesköld.

Snickeriet är idag ett litet familjeföretag där Viktor tillsammans med frun Camilla och barnen Freja och Tyra är verksamma.

Bild

Lillieskölds Snickeri är exklusiva tillverkare av skärbrädan MORBERG® Premium.

Foto
Viktor Lilliesköld

Viktor utbildade sig till möbelsnickare i Tibro 2001 och ett par år senare stod hans första snickeriverkstad färdig. Verksamheten utgick då ifrån Tådene i Lidköpings kommun och riktade sig i huvudsak till privatkunder med specifika önskemål om originellt och högklassiskt hantverk.

Under 19 år har företaget varit verksamt i Västra Götaland och Skaraborgsregionen.

2021 flyttades verksamheten till Östergarn på östra Gotland.

Bild
Maskinell tillverkning

Under hösten 2018 genomförde vi ett stort projekt och investerade i en snickerimaskin – som gör det möjligt för oss att möta våra kunders behov på ett ännu bättre sätt. Vi ansökte om EU-stöd, blev beviljade detta och kunde på så vis genomföra projektet.

Bild

EU-stödet kommer från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling .

Vitsord

Tack för Ert förtroende!

Foto
Marika Gardarfve
Butiksföreståndare, Katthammarsvik

”Viktor är pålitlig, seriös, lyhörd och ger bra tips. Vi är otroligt nöjda med vår nya trappa och kan verkligen rekommendera Lillieskölds Snickeri.”

Foto
Per Morberg
Skådespelare och kock, Sparreholm

”Jag har finfina erfarenheter av Lillieskölds Snickeri och Viktor personligen, varför jag rekommenderar honom å det varmaste!”

Foto
Jonas Götesjö
Lantbrukare, Örslösa

”Vi fick ett mycket vackert kök med hög kvalitet både i detaljer och materialval. Viktor var engagerad och kom med bra råd och idéer!”

Foto
Niklas Andersson
Lantbrukare, Habo

”Lillieskölds Snickeri har hjälpt oss med flera projekt och jag och min fru är mycket nöjda.
Förra året tillverkade Viktor en furutrappa till vårt nybyggda hus, som vi är supernöjda med!”

Foto
Lars-Göran Warmark
Utvecklingsingenjör, Tun

”Viktor är både en social och yrkesskicklig person, som ser varje uppdrag som en utmaning. Han har mycket goda egenskaper, utmanar sig själv genom att ’optimera sin tillverkningsprocess för att kvalitetssäkra och samtidigt vinna tid’. Dessutom är han bra på att tänka utanför boxen när problem uppstår. Viktor har varit min mentor genom åren när jag gjort egna arbeten på vårt hus och uterum, och även varit min livlina när jag kört fast. Vi har också anlitat honom för tillverkning av matbord till uterummet, vitrinskåp till matsalen, köksskåp m.m. Dessa möbler brukar min fru och jag stolt visa för våra vänner och bekanta när de kommer på besök. Under c:a 10 års tid har jag kunnat följa Viktors yrkesskicklighet på nära håll och jag ger honom mina allra bästa rekommendationer!”

Foto
Heidi Lofthus
Kommunikationskonsult, Visby

”Viktor ger ett vänskapligt och förtroendeingivande första intryck och håller i detta från början till slut. Med regelbundna uppdateringar om hur bygget går, samtidigt som han själv frågade oss – utan att själv anta – hur vi ville ha vissa detaljer, gjorde att vi hela tiden kände oss delaktiga och i kontroll över slutresultatet. Vi är också extremt glada över att allt hållit den tidsram som sagts från början, positivt ’överraskade’ över hur allt, utan undantag, skickats, levererats och installerats på precis de tider som utlovats, från offert och ritningar tills vår trappa stod helt färdig. Vårt hus är gammalt, snett och vint. Den väl investerade nuduktionen med noga mätningar gav verkligen resultat då själva installeringen gick smidigt trots utmanande förutsättningar. Vi kan varmt rekommendera Viktor och hans hantverk.”