MORBERG® Premium

För den livsnjutande matkonnässören

Tillsammans med skådespelaren och kocken Per Morberg lanserade vi under 2015 skärbrädan Premium – denna ingår i MORBERG® och Bonnier Brands högklassiga kökskollektion som släpptes på hösten samma år.

MORBERG® Premium tillverkas exklusivt hos oss och säljs bland annat på Åhléns City och NK.

Bild Bild
Bild

MORBERG® Premium – skärbräda i 100% massiv ek från svensk skog, med måtten 35×70×6 cm och en vikt på cirka 10 kg. Tillverkad i begränsad upplaga. Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Ursprungsträet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hårdvaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.

Bild
Per Morberg berättar om idén:
”Den tog form redan 2007 när jag ville ha en skärbräda som var stor, tjock och vacker. Jag pratade ihop mig med Viktor Lilliesköld som har sin snickerifabrik i Skaraborg och bad om ett prov utifrån mina specifikationer – en riktig skärbräda i rätt mått, utan stavlimning och i ett helt stycke ek. Nu erbjuder jag matkonnässören där ute i vårt avlånga land chansen att få sitt exemplar av skärbrädan som endast finns i en begränsad upplaga. Kommer man över denna så kan jag bara gratulera till ett stycke köksinstallation som har evig livstid.”

MORBERG® är ett registrerat varumärke som tillhör AB DRAMAB.

Vitsord

Tack för Ert förtroende!

Foto
Marika Gardarfve
Butiksföreståndare, Katthammarsvik

”Viktor är pålitlig, seriös, lyhörd och ger bra tips. Vi är otroligt nöjda med vår nya trappa och kan verkligen rekommendera Lillieskölds Snickeri.”

Foto
Per Morberg
Skådespelare och kock, Sparreholm

”Jag har finfina erfarenheter av Lillieskölds Snickeri och Viktor personligen, varför jag rekommenderar honom å det varmaste!”

Foto
Jonas Götesjö
Lantbrukare, Örslösa

”Vi fick ett mycket vackert kök med hög kvalitet både i detaljer och materialval. Viktor var engagerad och kom med bra råd och idéer!”

Foto
Niklas Andersson
Lantbrukare, Habo

”Lillieskölds Snickeri har hjälpt oss med flera projekt och jag och min fru är mycket nöjda.
Förra året tillverkade Viktor en furutrappa till vårt nybyggda hus, som vi är supernöjda med!”

Foto
Lars-Göran Warmark
Utvecklingsingenjör, Tun

”Viktor är både en social och yrkesskicklig person, som ser varje uppdrag som en utmaning. Han har mycket goda egenskaper, utmanar sig själv genom att ’optimera sin tillverkningsprocess för att kvalitetssäkra och samtidigt vinna tid’. Dessutom är han bra på att tänka utanför boxen när problem uppstår. Viktor har varit min mentor genom åren när jag gjort egna arbeten på vårt hus och uterum, och även varit min livlina när jag kört fast. Vi har också anlitat honom för tillverkning av matbord till uterummet, vitrinskåp till matsalen, köksskåp m.m. Dessa möbler brukar min fru och jag stolt visa för våra vänner och bekanta när de kommer på besök. Under c:a 10 års tid har jag kunnat följa Viktors yrkesskicklighet på nära håll och jag ger honom mina allra bästa rekommendationer!”

Foto
Heidi Lofthus
Kommunikationskonsult, Visby

”Viktor ger ett vänskapligt och förtroendeingivande första intryck och håller i detta från början till slut. Med regelbundna uppdateringar om hur bygget går, samtidigt som han själv frågade oss – utan att själv anta – hur vi ville ha vissa detaljer, gjorde att vi hela tiden kände oss delaktiga och i kontroll över slutresultatet. Vi är också extremt glada över att allt hållit den tidsram som sagts från början, positivt ’överraskade’ över hur allt, utan undantag, skickats, levererats och installerats på precis de tider som utlovats, från offert och ritningar tills vår trappa stod helt färdig. Vårt hus är gammalt, snett och vint. Den väl investerade nuduktionen med noga mätningar gav verkligen resultat då själva installeringen gick smidigt trots utmanande förutsättningar. Vi kan varmt rekommendera Viktor och hans hantverk.”