Per Morberg skärbräda

Tillsammans med Per Morberg och Bonnier Brands lanserade vi skärbrädan ”Premium” som ingår i Per Morberg kökskollektion som släpptes hösten 2015. Skärbrädan tillverkas exklusivt hos oss och säljs bl.a. på Åhléns City.

DSC_1224

Per Morberg själv berättar hur det hela startade:

”Den tog form redan år 2007 när jag ville ha en skärbräda som var stor, tjock och vacker. Jag pratade ihop mig med Viktor Lilliesköld som har sin snickerifabrik i Skaraborg och bad om ett prov utifrån mina specifikationer – en riktig skärbräda i rätt mått, utan stavlimning och i ett helt stycke ek. Nu erbjuder jag konnässören där ute i vårt avlånga land chansen att få sitt exemplar av skärbrädan som endast finns i en begränsad upplaga. Kommer man över denna så kan jag bara gratulera till ett stycke köksinstallation som har evig livstid.”

DSC_0002

Morberg skärbräda av ek – Premium 100 % massiv, svenskodlad ek med måtten 35×70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Begränsad upplaga. Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Ursprungsträet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hårdvaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.

DSC_1259

Rek. cirkapris ink moms: 3 995 kr

DSC_0021

Skärbrädan säljs bl.a. här:

Åhléns

Kökets favoriter

Morberg Skärbrädor3 Skärbrädor färdiga4

 Per Morberg Skärbräda3 DSC_1183

DSC_1170 DSC_1205

 

Läs mer om den omtalade skärbrädan här.